Saturday, March 5, 2011

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many ways to make and remake ... Frisgiori longhi (pancakes long)

Here we are at our second meeting with the project " many ways to do ... and do it" . For this second release we propose, as we had previously announced, the pancakes long carnival, also known as, in Sardinia, Fried Arabic. This fry is typical of some parts of Sassari, while in other municipalities, the same recipe, it is called in several other ways, zippulas in Cagliari.
We took this recipe here and if I tell the truth, to warn those who decide to do it again, first came something else, it is not easy to make the spiral, the Sardinians have a funnel, so at least explained in the recipes, with a long handle that fill with this mixture and then when the oil is ready to go above and drop it into boiling oil. Again, it is not easy, I'm the second time I used the pastry bag without a nozzle, disposable ones, I filled e quando era pieno l'ho tagliato in punta, è stato abbastanza facile, poi il resto è venuto da solo.

Ingredienti:

500 grammi di semola rimacinata
500 grammi di farina 00
1 litro di latte tiepido
1 cubetto di lievito di birra da 25 grammi
1 pizzico di sale
la scorza grattugiata di due arance non trattate
mezzo bicchierino di acquavite
mezzo bicchierino di liquore d'anice
olio di semi di arachide per friggere
zucchero semolato per ripassare le frittelle una volta fritte



1) I put everything in the bread machine, program mix, I dissolved the yeast in warm milk and I put together the flour, orange peel, liqueurs and I did knead a long time, until creamy and very smooth.
2) I put in a bowl, cover with plastic wrap and cover of batteries and let rise until raddoppio.3) I put plenty of oil in a pan with high sides, filled a pastry bag closed at one end and the oil was ready, I cut the tip of the sac and began to pour the mixture turning spiral. It is not easy, but you can do, let them brown well, then put them to dry in paper to the fried (Straw paper) and fill with sugar, eat them after a while because the next day are not very good, is the classic pasta of donuts, good freshly fried, but after a while 'hours become gummy.

These are Frisgiori of Anna

... and those of Ornella


The recipe that we propose for the release of April 6 is the classic and beautiful Neapolitan Pastiera , a sweet now known da tutti e amato da tutti quelli che lo conoscono, e questa è un'occasione per quelli che invece ancora non lo conoscono, fatelo insieme a noi, la ricetta che vi proponiamo è tratta dal sito ufficiale che trovate  qui ed è garantita la sua riuscita.


Volevo dire anche un'altra cosa. Se qualcuna di voi volesse fare una proposta su una ricetta da fare insieme, sarebbe la benvenuta,  alcune di voi hanno fatto il pane tedesco alla birra e se qualcuno li volesse visionare, sono nel post del pane tedesco, sono venuti benissimo.

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